خواص و فواید جادویی آلبالو و گیلاس که شما را مجذوب خود میکند

گیلاس 12
  • آلبالو:

    آلبالو که به نام های  حب الملوک، قاراسیای رومی، آلبالی و قراصیا نیز معروف می باشد، دارای طبع سرد و خشک است .

    یکی از میوه های پر طرفدار فصل تابستان آلبالو است که می توان آن را به روش های مختلف مثل مربا ،ترشی و حتی فریز شده استفاده کرد. این میوه ترش در سراسر جهان وجود دارد و رنگ قرمز آن به دلیل وجود آنتوسیانین است. آلبالو از میوه های بسیار خوشمزه است که سرشار از خواص دارویی بوده و می توان به جای استامینوفن و ایبوپروفن از البالو استفاده کرد.

    آلبالو

    خواص آلبالو:

    آلبالو دارای خاصیت زیاد کننده ادرار، التیام دهنده زخم، تصفیه کننده ی خون، ضد عطش، اشتها آور، ضد فشارخون، ورکلیه، ورم طحال، قند خون، استفراغ، خارش پوستی، سنگ مثانه، تصلب شرایین، رماتیسم، نقرس، سوزش مجاری ادراری،  غلضت خون و تقویت نیروی جنسی، تقویت بینایی، تقویت اعصاب، تقویت کبد است.

    آب البالو باعث افزایش انرژی و افزایش قدرت عضلانی در تمرینات بدنسازی می شود و سبب کاهش آسیب، درد عضلانی و التهاب پس از ورزش می شودو مصرف میوه ی آلو یا آب آن می تواند با ویروس آنفولانزا مقابله کند چون حاوی مقادیر زیادی مولکول لکتین است

    آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان(که در بدن به ملاتونین تبدیل می شود) باعث بهبود خواب شبانه شده و چرخه خواب را تنظیم می کند. عصاره آلبالو ،علایم بیخوابی را در بزرگسالان مسن تر کاهش می دهد.مصرف منظم آلو به کاهش اضطراب کمک می کند. طبق تحقیقات، کلروژنیک اسید موجود در این میوه از خاصیت ضد اضطرابی و آنتی اکسیدانی برخوردار است که به درمان رفتارهای ناشی از اضطراب و آسیب ناشی از تنش اکسیداتیو کمک می کند.

    مضرات آلبالو:

    1. افرادی که مبتلا به زخم معده می باشند، مجاز به مصرف آلبالو نیستند بخصوص اگر ناشتا میل کنند.
    2. اشخاص مبتلا به ورم روده و ناراحتی های دستگاه گوارش می باشند، باید در مصرف آلبالو احتیاط نمایند.
    3. افراد سرد مزاج باید در مصرف آلبالو احتیاط کنند.
    4. بعضی از افراد به میوه ی آلو حساسیت دارند. خارش و التهاب در دهان و گلو از نشانه های این حساسیت غذایی هستند.
    5. میوه ی آلو در صورت مصرف زیاد ، ممکن است با بعضی داروها تداخل پیدا کند. برای مثال، این میوه باعث کاهش قند خون می شود به همین دلیل خوردن آن به کسانی که عمل جراحی در پیش دارند توصیه نمی شود. در حقیقت این افراد از دو هفته قبل از جراحی نباید آلو مصرف کنند.

     

    میوه گیلاس و فواید آن برای بدن:

    گیلاس از میوه‌های کوچک هسته‌دار است که شکل آن کروی و دارای دمی بلند و یا کوتاه است.

    گوشت میوه  گیلاس یا خیلی لطیف و یا سفت و آبدار و شیرین به رنگ زرد سفید و یا زرد قرمز یا سیاه است. گیلاس سرشار از املاح معدنی است.

    هم‌چنین گیلاس کلسیم، فسفر، پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، گوگرد کوبالت، مس، منگنز، روی و مقادیر قابل توجهی آهن دارد این میوه سموم بدن را از میان می‌برد، دستگاه هاضمه را مرتب می‌کند و اعصاب را تسکین می‌بخشد.

    گیلاس سرشار از ویتامین‌های ث و ب ۲ و مقدار فراوانی ویتامین آ است که برای چشم بسیار سودمند است این میوه تقویت‌کننده‌ی قلب، معده و روده است هم‌چنین اشتها را زیاد و بدبویی را به خوشبویی تبدیل می‌کند.

    اعصاب را تسکین می‌دهد و ادرارآور است. هر ۱۰۰گرم گیلاس حاوی ۲۵۰ میلی‌گرم «پوتاس» است «پوتاس» تأثیر فراوانی بر افزایش حجم ادرار دارد.

    رژیم گیلاس برای کسانی که سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه دارند بسیار سودمند است.

    کسانی که تصلب شرایین دارند و یا از ناراحتی کبد می‌نالند و یا به یبوست مبتلا هستند و یا در روده‌های آنها گاز جمع می‌شود و غذا تخمیر می‌شود هم‌چنین کسانی که املاح معدنی بدن آنها کاهش یافته و یا کودکانی که دیر رشد می‌کنند، کارشناسان تغذیه خوردن گیلاس را توصیه می‌کنند چون قند میوه گیلاس از نوع قند «لوولوز» است مصرف گیلاس به مبتلایان به دیابت هم توصیه می‌شود.

     

    میوه اى که سموم بدن را از بین مى برد، دستگاه هاضمه را مرتب کرده و اعصاب را تسکین مى بخشد.گیلاس ، میوه درخت گیلاس است که در تمام کشورهاى جهان آن را مى شناسند مخصوصا فصل شکوفه گیلاس در ژاپن شهرت جهانى دارد.درخت گیلاس در بهار لباس نازک و سفید از گلهاى کوچک و ظریف بر تن مى کند که رفته رفته گلها مى ریزد و از ته آن دانه هاى کروى شکلى که سبز است نمودار مى شود.

     

    این دانهاى کروى شکل سبز کم کم رنگ گرفته و به رنگ زرد طلایى و یا قرمز در مى آید که همان گیلاس است که فعلا از اصفهان بهترین نوع آن به بازار ایران مى آید و بعد که تمام شد از خراسان ، گیلاس ‍ مخصوص آن ناحیه که خیلى درشت و پرگوشت و کمى هم سفید است پیدا مى شود.

    گیلاس و آلبالو ، دارویی برای درد مفاصل و نقرس:

     مجاری ادراری و لوله ی گوارشی را ضد عفونی می کند.  برای افراد دیابتی مضر نیست زیرا قند آن از نوع سوربیتول است که 70 درصد آن در بدن انسان بدون اینکه به گلوگز تبدیل شود، صرف تولید انرژی می شود.گیلاس شیرین ملین خوبی است و یبوست را رفع می کند.  طبیعتی سرد دارد و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می شود.  اعصاب را آرام می کند. معده را ضدعفونی می کند.  سموم بدن را دفع می کند و خون را تصفیه می کند

     گیلاس شیرین برای رفع یبوست و آلبالوی ترش برای رفع اسهال مفید است.

    خوردن گیلاس برای افرادی که تصلب شرائین ، ناراحتی کبد و مکل جمع شدن گاز در روده ها را دارند، مؤثر مفیداست.   

     گیلاس باید به خوبی جویده شود تا به راحتی هضم شود.

     خوردن گیلاس بعد از غذا باعث سوء هاضمه و نفخ می شود، چون از هضم سریع غذا جلوگیری می کند.

    به همین دلیل توصیه می شود که بعد از غذا مصرف نشود.

    خوردن گیلاس قبل از غذا شخص را سیر می کند و جلوی اشتهای او را می گیرد و در عین حال او را چاق نمی کند. بنابراین 

    افراد چاقی که می خواهند لاغر شوند، می توانند گیلاس را قبل از غذا مصرف کنند. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.   

     جوشانده برگ گیلاس در شیر، ملین خوبی است.

     در طب سنتی معتقدند که گیلاس برای رفع خشکی حلق و ریه مفید است .

    عصاره گیلاس یک ضد باکتری علیه فساد و پوسیدگی دندان است .

    در بررسی ها مشاهده شده است که عصاره گیلاس سیاه تا 89 درصد فعالیت آنزیم های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می کند.

     در گذشته پزشکان از گیلاس سیاه برای معالجه سنگ کلیه و ناراحتی های کیسه صفرا استفاده می کردند.

    خواص مشترک آلبالو و گیلاس :

    دارای مقدار زیادی مواد قلیایی هستند و اسیدیته خون را کاهش می دهند. بنابراین افرادی که می خواهند خونشان قلیایی شود، گیلاس و آلبالو بخورند.

     نوع سیاه رنگ این میوه ها ، دارای مقدار زیادی آهن هستند و برای کم خونی مفید می باشند.

     

    گیلاس و آلبالو برای کاهش درد مفاصل، روماتیسم و نقرس بسیار مفید هستند.

    برای افراد دچار نقرس مفید است ، چون مقدار اسید اوریک را که در نقرسی ها بالاست ، کاهش می دهد. اسید اوریک یک ماده ی زائد و دفعی است که در اثر هضم و جذب مواد غذایی در بدن بوجود می آید و اگر مقدار آن در بدن افزایش

    یابد، به کریستال هایی در مفاصل تبدیل می شود و درد و تورم را در آن قسمت ایجاد می کند.

     ادرار را زیاد می کنند.

     غنی از آنتی اکسیدان هستند ، در نتیجه برای پیشگیری از سرطان و بیماری های قلبی  مفید می باشند.

     دارای موادی هستند که درد حاصل از آرتریت (التهاب مفاصل) و نقرس را کاهش می دهد که این خاصیت را سایر میوه ها و سبزی ها ندارند.

     منبع غنی ملاتونین هستند. ملاتونین، یک آنتی اکسیدان قوی است که تأثیر آن بهتر و مؤثر از ویتامین های آنتی اکسیدانی C و E و 

    A  است، زیرا هم محلول در چربی و هم محلول در آب است. در حالی که ویتامین  C محلول در آب و ویتامین های Aو  Eمحلول در چربی هستند.

    آنتی اکسیدان های موجود در این میوه ها جلوی عمل رادیکال های آزاد را در بدن می گیرند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که با حمله به سلول های سالم بدن، باعث تخریب آنها می شوند. تخریب سلولی توسط رادیکال های آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و پیری زودرس سلول ها می شود.

    فواید آلبالو و گیلاس در کاهش وزن بدن:

    آلبالو و گیلاس دارای کالری و چربی کمی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف آب سطح

    انرژی و متابولیسم بدن را افزایش می دهد، در نتیجه انرژی بیشتری در بدن می سوزد.

    بسیاری از افراد اثرات مفید میوه هایی مثل آلبالو و گیلاس را که دارای آب زیادی هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده اند.

    همچنین دارای پتاسیم بالا و سدیم کمی هستند که با نگهداری آب در بدن ، تعادل آن را در بدن حفظ می کنند ، زیرا رژیم های کم سدیم ( کم نمک ) باعث کمبود شدید آب در بدن می شوند.

     

    امتیاز شما

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    ارسال دیدگاه