مهم ترین خواص آلو و انواع آلو:
آلو یکی از میوههای تابستانی است که در رنگهای مختلف مشکی، زرد و قرمز موجود است. آلو به دو صورت جنگلی یا وحشی و پرورشی که توسط باغداران به دست میآید، در بازار موجود است . آلو سرشار از انواع ویتامینها و آنتی اکسیدانها است و برای سلامتی بدن بسیار مفید بوده و در پیشگیری از بیماریها موثر است .
خواص آلو برای پوست:
یکی از فواید آلو، اثرات آن بر روی پوست است. مصرف آلو میتواند باعث روشنی پوست شود. مواد مغذی موجود در این میوه برای پوست بسیار مفید هستند و از بروز جوش و آکنههای برروی پوست جلوگیری میکند.
جلوگیری از پیری زودرس پوست و همچنین جلوگیری از بروز انواع سرطانهای پوستی از دیگر اثرات مصرف آلو بر روی پوست هستند. امروزه در ساخت بسیاری از کرمها و ترمیم کنندهها، از عصارههای این میوه استفاده میشود. درخشندگی و کلاژن سازی پوست و همچنین کمک به روند بهبود جای زخم بر روی پوست را میتوان به عنوان دیگر آثار این ماده مغذی بر روی پوست در نظر گرفت.
خواص آنتی اکسیدانی آلو و آلو خشک:
فواید آلو (Properties of plums)خشک سرشار از آنتی اکسیدان هستند که برای کاهش التهاب و محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب رادیکالهای آزاد مفید واقع میشوند. آنها به ویژه دارای آنتی اکسیدانهای پلی فنول هستند که تأثیرات مثبتی بر سلامت استخوان دارند و ممکن است به کاهش خطر بیماریهای قلبی و دیابت کمک کنند. خواص آنتی اکسیدانی موجود در این میوه، میتواند در پیشگیری از بروز سرطان نیز نقش اساسی ایفا کند؛ به همین علت مصرف آن به بسیاری از افراد توصیه میشود.
.خواص آلو در بهبود وضعیت استخوان ها:
آلو خشک ممکن است برای بهبود سلامت استخوان مفید باشد. برخی مطالعات، مصرف آلو را با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای ناتوان کننده استخوان مانند پوکی استخوان و پوکی استخوان مرتبط دانستهاند که با تراکم کم استخوان مشخص میشود. البته هنوز مشخص نیست که چرا آلو خشک این اثرات مثبت را بر سلامت استخوان دارد.
با این حال تصور میشود که محتوای آنتی اکسیدانها و توانایی آنها در کاهش التهاب نقش مهمی داشته باشد. خاصیت آلو در تقویت استخوانها در چند مقاله علمی معتبر مورد بررسی قرار گرفته است.
اهمیت اضافه کردن آلو به رژیم غذایی:
نکته مثبتی که در مورد خواص های آلو، وجود دارد این است که آلو و آلو خشک به راحتی در رژیم غذایی قرار میگیرند. میتوانید آنها را به تنهایی بخورید یا از آنها در اسموتیها و سالادها لذت ببرید. از آلو میتوان در در انواع خورشت، سوپ و آش استفاده کرد و علاوه بر بهره مند شدن از خواص آن، طعم مطلوبی به غذاها بخشید. تنوع استفاده از این میوه باعث شده است تا بتوان به راحتی آن را در همه رژیمهای غذایی گنجاند.
اثرات استفاده از خواص آلو در کاهش وزن:
آلو خشک معمولا منبع بسیار خوبی از انرژی است؛ اما نکتهای که در مورد آن وجود دارد، دیر هضم بودن آن است. این امر سبب میشود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی کند و در عین حال انرژی مورد نیاز خود را نیز تامین نماید. این خاصیت آلو باعث میشود تا اضافه وزن جلوگیری شود. معمولا در رژیمهای لاغری استفاده از آلو به عنوان یکی از گزینهها پیشنهاد میگردد. همچنین در مبتلایان به چربی خون، آلو به عنوان یک میوه مفید در رژیم غذایی گنجانده میشود.
آیا آلو سرشار از قند است؟
آلو به طور طبیعی سرشار از قندهای میوهای مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است. درست مانند تمام میوهها، بدن به سرعت قند را برای انرژی پردازش میکند، اما اگر با مقداری پروتئین خورده شود، به عنوان مثال به شکل آجیل و دانهها، میتوان سرعت آن را کاهش داد که به کند شدن ترشح قند کمک میکند. وزن متوسط آلو حدود 78 گرم و حاوی حدود 7.4 گرم قند است؛ بنابراین غذای پر قندی نیست و با وجود تمام ویتامینها و مواد معدنی موجود در آلو و خواص آلو برای سلامتی، دلایل زیادی برای خوردن آن وجود دارد
آیا مصرف آلو میتواند باعث بروز حساسیت شود:
برخی از افراد به آلو حساسیت دارند. آلو همراه با سیب و کرفس در گروه آلرژنهای «گرده توس» قرار میگیرند و ممکن است باعث خارش و تورم دهان یا گلو در مبتلایان شوند. علائم آلرژی به طور معمول طی چند دقیقه ایجاد میشوند. در صورت مشاهده واکنش نامطلوب به آلو، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.
مضرات مصرف زیاد آلو:
هر میوه یا ماده غذایی در مقابل خواص بیشماری که دارد، در صورت مصرف نادرست یا بیش از اندازه میتواند منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی شود. در مورد آلو نیز این امکان وجود دارد. به طور مثال باید عنوان کرد که آلو مانند میوههایی شبیه پرتقال و نارنگی یک میوه اسیدی است و مصرف آن ممکن است برای معده برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند. فواید آلو، به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از اگزالات، جذب کلسیم در بدن را افزایش میدهد و میتواند سبب بروز سنگ کلیه یا مثانه در افراد مستعد شود. با توجه به این نکات باید به میزان مصرف آلو و همچنین شرایط بدنی هر فرد توجه کرد
نتیجه گیری و جمع بندی نهایی در رابطه با خواص آلو:
آلو میوه ای بسیار پر خاصیت و غنی است که میتواند به صورتهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این میوه در دسترس همه افراد است و میتوان با خشک کردن، از آن در سایر فصول نیز استفاده کرد. در هنگام خرید آلو به سنگینی و توپری آن توجه کنید. آلوهای سنگینتر معمولا آبدار و رسیده هستند. بهتر است در هنگام خرید، پوست آلو را از نظر لک و کبودی نیز مورد بررسی قرار داد و ترجیحا آلوهای سالم را جدا کرد. خواص آلو پس از خشک کردن آن نیز همچنان باقی خواهند ماند.
انواع آلو:
آلو در رنگهای زرد ( قطره طلا) آلوی سیاه، آلوی قرمز و یا به صورت سبز و آلوچه موجود است. همچنین معمولاً در بازار آلو بهصورت خشک و تازه یافت میشود . از آنجایی که آلو دارای خواص بسیاری است و فصل تازه بودن آن بسیار کوتاه و تنها در تابستان است، از قدیم آن را بهصورت آلو خشک در میآوردند تا در تمام طول سال قابل استفاده باشد.
آلو معمولاً به دو صورت ساده و یا بهصورت خورشتی یا آلو بخارا رشد میکند. در تهیه معمولی، آن را شسته سپس در آفتاب خشک میکنند. در این حالت پشت و روی آلو همراه با آلو خشک شده و قابل استفاده میشود. اما در تهیه آلو بخارا یا آلوی خورشتی، ابتدا آلوها را شسته و سپس برای مدت کوتاهی در آب جوش انداخته تا پوسته آن از گوشت جدا شود. سپس بعد از سرد شدن، پوست آن را کنده و آلوها را خشک میکنند. این نوع آلو بیشتر برای تهیه غذا استفاده میشود؛ زیرا به راحتی شیرابه خود را به غذا میدهد و چاشنی بهتری برای غذا است.
خواص آلو زرد:
آلو خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و بهبود دهنده حافظه دارد. حاوی فنولها به ویژه آنتوسیانین است که مصرف آن باعث بهبود عملکرد شناختی، سلامت استخوانها و عملکرد بهتر قلب میشود. این میوه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد و به همین دلیل خوردن آن باعث افزایش سطح خون قند خون میشود. همچنین به علت فیبر بالایی که دارد، از بسیاری از بیماریهای رودهای مخصوصا سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند. ترکیبات بیواکتیو مختلف موجود در این میوه شامل سوربیتول، اسید کوئینیک، پتاسیم و برن باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت میشود. همچنین این میوه سطح سرم ادیپونکتین را افزایش میدهد که هورمونی است که سطح قند خون را تنظیم مینماید. فیبر موجود در این میوه نیز جذب کربوهیدرات را کاهش میدهد و در درمان دیابت اثرگذار است.
خواص آلو زرد همچنین از پوکی استخوان و یا اسفنجی شدن بافت استخوانی جلوگیری میکند و تراکم توده استخوانی را افزایش میدهد. مصرف آلو سرعت شکلگیری بیماری آترواسکلروز (گرفتگی عروق) را نیز کاهش میدهد.
خواص آلو سیاه خشک:
آلو سیاه خشک نیز ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی ویتامین A، برخی ویتامینهای گروه B، پتاسیم، مس، منگنز و… است. در نتیجه برای سلامت فواید بسیاری دارد. از خواص آلو سیاه خشک میتوان به کمک به درمان یبوست، کمک به کاهش قند خون، کمک به سلامت قلب و… اشاره کرد. البته خواص آلو قرمز و خواص آلو زرد با خواص آلو سیاه خشک تفاوت چندانی ندارد و از آنجایی که همه آنها از یک خانواده هستند و ارزش غذایی بالایی دارند؛ به سلامتی بدن کم بسیاری میکنند.
بهتر است برای حفظ سلامتی قلب استخوانها و بهبود شناختی خود مصرف آلو را بهصورت آلو خشک یا تازه به برنامه غذایی خود اضافه کنید؛ اما توجه داشته باشید که روزانه بیشتر از ۵ یا ۶ عدد آلو مصرف نکنید، چون در هر صورت قند خون شما را بالا میبرد.
آلو بخارا چه طبعی دارد ؟!
آلو بخارا میوه ای است شگفت انگیز و آبدار که از نظر گیاه شناسی به گلسرخیان تعلق دارد.
این میوه عضوی از خانواده آلو می باشد که هلو، شلیل و بادام را نیز در بر می گیرد.
این میوه در کشورهای چین، آمریکا، ژاپن و اروپا می روید.
آلو در مناطق مختلف از نظر رنگ و اندازه متفاوت است.
در زبان هندی به این میوه آلپاگوندا نیز می گویند.
آلوی خشک به نام آلو بخارا شناخته می شود.
آلوبخارا که به نام های آلوزرد ، پروفوس، یرقون، اجاص، جاصا و آلو یرقانی نیز معروف می باشد، دادرای طبع سرد و تر است.
خواص آلوبخارا:
همانطور که گفته شد، آلو برای بدن خواص و فواید زیادی دارد. با اینحال شاید بسیاری از رژیمهای لاغری به خواصی که انواع میوهها برای بدن دارند توجه نکرده و به دلیل وجود قند در آنها، مصرف این میوهها را محدود کنند. با محدود کردن مصرف میوههایی همچون انواع آلو، نمیتوانید از خواص آلو استفاده نمایید و شاید کمتر مواد غذایی دیگری را بتوان با خواص آلو پیدا نمود که بتواند جایگزین آن شود.
از آنجایی که خواص آلو برای بدن بسیار زیاد است، نمیتوان این میوه یا میوههایی همچون آلو را از رژیم غذایی حذف نمود و حتی چنانچه تحت رژیم لاغری هستید، حتما باید از انواع میوهها و سبزیجات و مواد غذایی دیگر استفاده نمایید. چنانچه رژیم غذایی شما مصرف این مواد غذایی را منع میکند؛ این مسئله در دراز مدت به شما آسیب میزند و سلامت شما را به خطر میاندازد. مصرف مکملها نیز نمیتوانند جایگزین کافی و بیخطری برای میوهها و سبزیجات باشند. به همین دلیل است که رژیمهای بهاره غفاری طرفداران زیادی دارند؛ زیرا بدون محدودیتهای شدید و حذف مواد غذایی و همچنین بدون دستورالعملهای سخت، تنها با کنترل کالری دریافتی، یک رژیم لاغری اصولی به شما ارائه میدهد تا بتوانید هم به تناسب اندام و وزن ایدهآل برسید و هم سلامتی خود را ارتقا دهید. همچنین شما میتوانید برای تغییر سبک زندگی خود، از گزینه دریافت ورزش مناسب نیز استفاده کنید.
مضرات آلو بخارا:
- زیاده روی و مصرف بی رویه آلو بخارا موجب ناراحتی معده، نفخ، ایجاد اسید اوریک و ناراحتی طحال می شود.
- اشخاص سرد مزاج باید در مصرف آلوبخارا احتیاط کنند. افراد مبتلا به قند خون نیز نباید در مصرف آلو بخارا زیاده روی کنند.
- افرادی که مبتلا به ناراحتی هایی مانند: نقرس، اسید اوریک، رماتیسم، آترومی، تصلب شرایین، اسهال، زخم معده و اثنی عشر می باشند، باید در مصرف میوه ی مزبور احتیاط نمایند.
بنابراین برای کسانی که دارای طبیعت گرم و خشک هستند، بسیار مفید است؛ اما چنانچه شما دارای طبع سردی هستید و مایل به استفاده از آلو هستید، میتوانید آن را به همراه عسل مصرف کنید.
امتیاز شما
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.