خواص دارویی و درمانی بادام تلخ و بادام شیرین که قطعا نمی‌دانستید

بادام
  • بادام تلخ

    بادام،  میوه درختی محبوب است که در دو نوع تلخ و شیرین وجود دارد.

     

    ابتدا باید بدانیم بادام تلخ چیست و چرا کشنده نامیده می شود؟ بادام تلخ حاوی مقدار کمی سم هیدروسیانید است و ممکن است اگر به صورت خام خورده شود، برای سلامتی انسان مشکل ایجاد کند و حتی کشنده باشد. بنابراین، جوشاندن یا حرارت دادن بادام تلخ قبل از خوردن آن توصیه شده است و می تواند اثرات منفی آن را کاهش دهد.

     

    بادام تلخ که به نام ارجن و لوزا نیز معروف می باشد دارای طبع گرم و خشک است.

     

    خواص بادام تلخ

    قاعده آور، ضد عفونی کننده و دافع انگل می باشد. همچنین از آن در مواردی مانند: مشکلات پوستی،  احتقان رحم،  سردرد، درد کلیه،   وجود صداهای مبهم در گوش، یرقان، سرفه،  انسداد کبد،انسداد طحال، تنگی نفس، و ناراحتی طحال استفاده می کنند و همچنین روغن بادام تلخ برای درمان سیاه سرفه  نیز مفید است . روغن بادام تلخ خاصیت آب رسانی دارد و برای درمان چین و چروک پوست و خشکی پوست و تقویت ناخن ها ، تقویت بینایی درمان پوسته پوسته شدن ، و کاهش پیری پوست مفید است. برای درمان عفونت پوستی، خصوصا عفونت های مربوط به پا، روغن بادام تلخ مخلوط شده با آب را روی پوست ناحیه عفونی بمالید تا عفونت برطرف شده و رشد قارچ ها از بین برود.یکی دیگر از خواص روغن بادام تلخ ، خاصیت مسهلی آن می باشد.

     

    مضرات بادام تلخ:

    1)زنان باردار در مصرف بادام تلخ باید احتیاط نمایند زیرا موجب بروز ناراحتی و استفراغ می شود.

    2) زیاده روی در مصرف بادام تلخ به دلیل خاصیت سمی آن مجازنبوده و همچنین موجب  ضعیف شدن روده ها می گردد.

    بادام

    بادام شیرین

    بادام شیرین که به نام های لوز جبلی،  مزج، قمروص،  اماند و بادام اضغی نیز معروف می باشد، دارای طبع گرم و خشک است. بادام سرشار از مواد معدنی، فیبر، اسیدهای چرب ضروری و ویتامین ها است.ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بادام شامل پتاسیم، آهن، سلنیوم، منگنز، کلسیم و روی است. بادام شیرین عملا فاقد نشاسته است بنابراین می توان از آن در تهیه کیک و بیسکویت برای بیماران دیابتی یا هر نوع دیگری از بیماریهای قندی استفاده کرد.همچنین عصاره بادام می تواند جایگزین مناسبی برای عصاره وانیل دربین بیماران دیابتی باشد.

     

    فواید دارویی و درمانی بادام درختی برای سلامتی بدن:

     

    بادام شیرین دارای خاصیت ضد سودا، دافع اخلاط خونی، افزایش دهنده ی اسپرم، ضد خارش، افزایش دهنده شیر مادر و دافع اوره ی خون می باشد.همچنین از بادام شیرین در مواردی مانند:سرفه، برونشیت، سوءهاضمه، التهاب دستگاه گوارش، کم وزنی،  یبوست،  خارش بدن،  عدم امکان دفع ادرار و جلوگیری از سکته و تقویت بینایی، تقویت اعصاب، تقویت معده، تقویت کلیه، تقویت نیروی جنسی، تقویت لثه و تقویت قلب، استفاده می شود.

    مصرف حریره بادام برای اطفال یک غذای کامل به شمار می رود و خوردن آن در بزرگسالان باعث افزایش صبر آنها می شود علاوه بر آن برای خانم هایی که زود عصبی  می شوند بسیار مفید است.

     

    فواید بادام درختی برای پوست و مو:

    بادام سرشاراز ویتامین D ومنیزیم است ودر انواع مختلف لوازم آرایشی و کرم ها مورد استفاده قرار میگیرد.اگر در هر هفته یک بار روغن بادام را به موهایتان بمالید علاوه بر مرطوب شدن پوست سر، ریزش مو هم کاهش پیدا میکند.

     

    خواص بادام برای کودکان:

    1)خوردن بادام باعث افزایش هوش کودکان می شود.

    2) باعث جلوگیری از دیابت کودکان می شود. 3) درافزایش رشد مغزی کودک موثر است.4) ایمنی کودکان را بالا می برد.5) در درمان یبوست کودکان بسیار موثر است.6)کمک شایانی به کنترل وزن کودکان می کند.

     

     

    مضرات بادام شیرین:

     

    1)افرادی که دارای روده های ضعیف(یبوست) می باشند باید درمصرف بادام شیرین احتیاط نمایند.

     

    2)زیاده روی در مصرف بادام شیرین موجب ناراحتی معده ، کبد و سوءمزاج می شود.

     

    3)افراد مبتلا به قند خون و همچنین افرادی که به چاقی و زیادی فشار خون دچار می باشند، باید در مصرف بادام شیرین احتیاط نمایند.

    امتیاز شما

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    ارسال دیدگاه