خواص و مضرات نعنا و پونه که تابه حال نشنیده اید

نعناع
  • نعناع به نام های نعنا، نانا، سبزی هزار پا، مانت،  نعنع و نعناع سبز نیز نامیده می شود. استفاده از این سبزی در ایران تنوع خوبی دارد. نعناع یکی از سبزیهای مفید و معروف است. دارای طبع گرم وخشک است. در همه افعال قویتر از پونه می باشد.

    خواص نعناع:

    نعناع ضد عفونی کننده، صفرآور، ضد نفخ، اشتها آور، ضد تشنج، رقیق کننده ی خون، مقوی اعصاب می باشد. سبزی نعناع به دلیل داشتن فیبر بالا در هنگام استفاده در کنار غذا باعث میشود تا معده احساس سیری کرده و مانع از پرخوری شود. چکاندن نعناع به منظور استخراج  آب آن و ترکیب آن با عسل، تسکین دهنده درد گوش است. نعناع بخصوص دمکرده آن دوست باوفای کبد است، ترشی صفرا را رقیق میکند وکلسترول خون را پایین می آورد، نعناع باعث کاهش قند خون می شود و ممکن است برای موارد دیابت خفیف یا پیش دیابتی مفید باشد.  مصرف آن همراه با داروهای ضد دیابت ممکن است منجربه هیپوگلیسمی (قند خون پایین) شود. نعناع، درمان کننده عوارض پوستی خصوصا اگزما و خارش های پوستی می باشد کمپرس جوشانده و یا ضماد نعناع، سرخی و خارش پوست را برطرف میکند. نعناع تعریق را بیشتر می کند بنابراین تب را پائین می آورد. در هنگام سرماخوردگی، بینی را با چای نعناع بشوئید. برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا چای نعناع بنوشید. نعناع در طب سنتی برای سرما خوردگی. درمان عفونت تنفسی، تهوع واستفراغ، درد قاعدگی و سردرد استفاده می شود. مخلوط نعناع و آرد جو ضماد خوبی برای جراحات و باز کردن شاش بند و شیر  منجمد و بسته شدن مجرای پستان میباشد.  

    قسمت مورد استفاده نعناع:

    برگ و ساقه

    آیا نعناع تنها جنبه خوراکی دارد؟ همه انواع نعناع برای اهداف خوراکی یا آشپزی استفاده نمی شود. بعضی از آنها به دلیل ویزگی های معطر یا زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند. در حالی که برخی دیگر مانند نعناع مزرعه معمولا به عنوان گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می گیرند.

     

    مواد اصلی و موثر در نعناع:

    فلاونوئیدها، مشتقات اسید کافئیک، معطر، منوکربن ها. پلی فئول ها، فیبر غذایی، کارتنوئیدها.

    مضرات نعناع برای مردان:

    موارد منع و مضرات نعناع برای مردان از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم دقت به این مسئله باعث بروز برخی عوارض در آنها می شود. مصرف زیاد نعناع برای مردان باعث کاهش میل جنسی آنها می گردد.

    پونه

    پونه

     گیاه دارویی پونه در مناطق معتدل یا گرمسیر ایران معمولا در حاشیه باغ ها، اطراف چشمه ها و کنار جویبارها به صورت خودرو می روید. از فراوردهای گیاه پونه به عنوان عرق، چای، خوشبو کننده هوا، و برای طعم دادن به ماست، دوغ، آش رشته، سوپ و دیگر غذاهای سنتی استفاده می شود. پونه که به نام های یارپیز، ثومس، ملیه، حبق، مانتا پولپو، حبق التمساح، پودنه، سعتر الحمام، غاغ و پودنج نیز نامیده می شود دارای طبع گرم و خشک است و از خانواده نعناع می باشد. از پونه معمولا به عنوان حشره کش و دفع کننده آفت استفاده می شود.

    خواص پونه:

    در طب سنتی، پونه به عنوان، ضد تشنج، مسکن اعصاب و درمان کننده اسهال است. جویدن انواع نعناع و پونه برای برطرف کردن سکسکه مفید است. ضد بلغم و نشاط آور است. در تقویت حافظه و نیروی جنسی، و تقویت قلب موثر است. در درمان یبوست، یرقان، نقرس، دل درد، آبله، سل، قاعدگی دردناک و خشکی دهان استفاده می شود.گیاه پونه با خاصیت ضد باکتری بالا یک نوع انتی بیوتیک طبیعی در مقابل باکتری های بیماری زاست. از ماسک پونه می توان از بروز جوش های چرکی استفاده کرد.

    مضرات پونه:

    مصرف زیاد پونه موجب سردرد .ناراحتی روده ها و افزایش تعریق بدن می شود و مصرف خیلی زیاد آن می تواند موجب مسمومیت شود. استعمال خارجی پونه به صورت شیاف، ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود.

    امتیاز شما

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    ارسال دیدگاه